Använd svenska streamingtjänster utomlands

Har du också varit utomlands och försökt titta på svenska streamingtjänster men märkt att det inte går? Det finns faktiskt ett sätt att komma runt problematiken, vilket vi ska gå in på lite djupare i den här artikeln.

Lösningen är en VPN-tjänst

Genom att använda sig av en så kallad VPN-tjänst kan du komma runt de geografiska restriktioner som finns kring vissa streamingtjänster. En VPN-tjänst är en liten programvara som du laddar hem till din dator, mobil eller surfplatta. När du startar tjänsten får du välja från vilket land du vill att de mottagande sidorna du surfar till ska uppfatta det som att du surfar från. Det brukar finnas servrar att välja bland från ett stort antal länder.

 

Det gör att du kan använda olika streamingtjänster utomlands som annars inte skulle vara möjliga att använda. Du kommer till exempel att kunna titta på TV4 play, SVT Play och andra svenska streamingtjänster.

Fördelar med VPN-tjänster

Det finns kostnadsfria VPN-tjänster, men de bästa och mest pålitliga kostar några tior i månaden. Men det kan det absolut vara värt! Det finns nämligen många fördelar med att använda sig av en VPN-tjänst. Dessutom går det ofta att prova gratis de första veckorna. Om du inte gillar tjänsten brukar du kunna säga upp ditt abonnemang utan att behöva betala något.

 

Du blir mer anonym när du surfar eftersom de sidor du besöker inte kommer kunna se var du sitter. Många känner inte till att webbsidor faktiskt känner av var du som surfar sitter någonstans – men så är det. Visst låter det lite läskigt? Du kan undvika det helt genom att använda dig av en VPN-tjänst.

 

För dig som reser eller värderar din anonymitet på nätet borde det vara en självklarhet att alltid använda dig av en VPN-tjänst. När det dessutom inte kostar så mycket så är det bara att prova!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *