Ekonomiska vitvaror

Om man vill tänka ekonomiskt när man skall köpa vitvaror, så är det inte bara inköpspriset man skall kika på. Självklart har priset vid inköp inte desto mindre en stor betydning. Det handlar t.ex. om att inte betala för funktioner som man inte kommer att använda, eller att betala för yttre design om vitvaran skall byggas in. Likaså skall bör man jämföra priser så att man inte betalar mer än nödvändigt sina vitvaror. Man kan med fördel söka via olika prisjämförelses verktyg som finns tillgängliga på nätet, för att säkra sig att priset är det rätta. Men det är som sagt även några andra faktorer, som spelar in för ekonomiska vitvaror.

Driftsekonomi

Det finns många pengar att spara i längden, om ens vitvaror är strömsnåla och på så sätt har en god driftsekonomi. Likaså har vattenförbrukningen för tvätt och diskmaskiner betydning för driftsekonomin. När man sparar på El och vatten så gör man även en insats för miljön. Detta förutom de rena pengar man sparar på El och vattenräkningarna. Man kan få en bra indikation på hur energivänliga vitvarorna är, genom att titta på energimärkningen. Här är vitvaror indelade i energiklasser från A+++ till D, där A+++ är effektivast. På energimyndighetens hemsida kan du läsa mera om energimärkning och energieffektivitet angående vitvaror.

Funktioner som sparar på tvättmedel och diskmedel

Ett annat sätt att spara pengar i längden, är att välja tvätt och diskmaskin som hjälper dig att spara på tvätt -och diskmedel. Många moderna diskmaskiner har funktioner för automatisk anpassning av diskmedel. Särskilt när det gäller tvättmaskiner finns det här pengar att spara. Det är nämligen väldigt vanligt att man överdoserar tvättmedel när man vill säkra sig att kläderna blir helt rena. En hel del nyare tvättmaskiner har numera automatisk dosering. Det betyder att maskinen väger mängden tvätt, samt registrerar hur smutsiga kläderna är och i vilka typer av material. Maskinen tar även hänsyn till vattnets hårdhet, och därefter doserar maskinen alltså själv den optimala mängden tvättmedel.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *