Fira ett annorlunda nyår i år

Det nya året närmar sig med stormsteg, och många börjar redan planera nyårsfirandet. Det gamla vanliga med trerätters middag, och titta på fyrverkerier på en närliggande höjd vid tolvslaget, i all ära – men ombyte förnyar ibland. Detta nyår kanske blir året då du och vännerna eller familjen firar tolvslaget någon helt annanstans i världen? Läs vidare och låt dig inspireras av några tips på annorlunda sätt att fira det stundande nyåret!

Ta med vännerna på partyresa till Berlin

Berlin börjar bli en modern klassiker för nyårsfirande unga, särskilt från övriga Europa. Från Sverige når du Berlin snabbt och billigt med flyg, buss eller tåg. Om du vill dansa in nyåret ordentligt hela natten är Berlin helt rätt för dig och dina vänner. De flesta av stadens otaliga dansklubbar, däribland Berghain, Watergate och Sisophys, håller öppet även på nyårsafton. För att ha nära till festligheterna, boka boende i Friedrichshain, Kreuzberg eller Neukölln – det är där det händer.

Åk på nyårskryssning

Kan du tänka dig något mer romantiskt än den obligatoriska nyårskyssen ute på däck, med fyrverkerier som speglar sig i den nattsvarta havsytan? I sådana fall är en kryssning ett hett tips för årets nyårsfirande. Många kryssningar över nyår erbjuder paketpriser med nyårsmiddag och entré till storslagna nyårsfester där du och dina vänner bokstavligen kan dansa på vågorna hela nyårsnatten lång. Läs mer om nyårskryssningar.

Praktfullt nyårsfirande i Prag

Ta dig med flyg eller buss till Europas vackraste huvudstad på nyår! Prag är om möjligt ännu vackrare på vintern än sommaren, med sina senmedeltida byggnader och slingriga kullerstensgator. Ät en traditionell centraleuropeisk pangmiddag och skåla i den lokala motsvarigheten till champagne, Bohemia Sekt, innan du ger dig ut på gatorna där Pragborna traditionellt samlas för att fira in tolvslaget. Allt till otroligt budgetvänliga priser – mer prakt för pengarna får du inte!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *