Hur väljer jag rätt stavmixer?

En stavmixer är inte fel att ha i köket. Det eftersom att den kan du använda till en mängd olika saker. Du kan köpa flera olika bra elektriska köksmaskiner hos Kitchen Living Dining. Det du kan ha en stavmixer till, det är bland annat att vispa, mixa, mosa, puréa och hacka. Oftast så kan du få med olika tillbehör till din stavmixer.

Att välja en bra stavmixer är inte alltid det enklaste. Det finns ju en hel del olika modeller ute på marknaden. Det som skiljer en dyrare mot en billigare är oftast prestandan samt vad för slags tillbehör du får med.

Leta efter en maskin som uppfyller dina behov

När du ska köpa en stavmixer så är det bra att fundera på vad det är du vill kunna göra med den. Vad för typ av ingredienser ska du använda mest och vad för konsistenser vill du kunna få ut. Detta avgör nämligen en hel del för vad du ska kolla efter för motor, design och material på stavmixern.

Ska du använda din stavmixer till saker med olika temperaturer så kan det vara bra att välja en stavmixer som har en bas i rostfritt stål. Denna klarar av det mesta nämligen.

Andra bra saker att ha koll på

Stavmixerns motor och hastighet är även det bra att kolla. Om du ska göra mycket såser, soppor och annat med blöta ingredienser så är det bra med en stavmixer mellan 150 och 250 W. Är det däremot frysta eller hårda ingredienser så bör motorn vara på över 700 W.

Det kan vara smart att välja en stavmixer där det är möjligt att variera hastigheten på. Det gör att du kan ändra efter vad för ingredienser du använder dig av.

Sedan kan det även vara trevligt att kika på designen så att du hittar en du trivs med och tycker är snygg.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *