Kul med action figurer

Actionfigurer är något som har funnits länge och de allra första började tillverkas redan under 1960-talet. Då av tillverkare så som Takara, Kenner, Hasbro, Mego och Medicom. Actionfigurerna har sedan dess utvecklats en hel del. Det finns idag en hel industri för leksaker så väl som samlarfigurer. De som så att säga uppfann marknaden med action figurer, det var Hasbro. Det eftersom de var ute efter att kunna sälja ”dockor” även till pojkar. Dessa dockor för pojkar kom då att kallas för actionfigurer eller action figure.

Action figurer förknippas dels med lek och leksaker, men det är även en stor marknad för vuxna samlare och entusiaster. I Sverige finns det en helt egen marknad för samlarfigurer och att köpa samlarfigurer i originalförpackning förknippas oftast med dyra priser.

Tv, film, serier, tv-spel med mera har även haft en stor påverkan på vad för slags actionfigurer som tagits fram och tas fram än idag. Många gånger är det favoritkaraktärer man känner igen från dessa media.

Actionfigur eller samlarfigur?

När man talar om actionfigurer som leksak, så har de haft en standardstorlek på mellan 7 cm och 16 cm i alla fall om man ser till Hasbros och Marvels populära leksaksfigurer. Figurerna har inom denna storlek utvecklats en hel del under åren. Många av dem har en hög rörlighet samt att de även har flexibla punkter, samt utbytbara kroppsdelar som huvuden, delar av ansikte och så vidare. De är även i en mycket hög kvalitet.

Action figurer kan alltså idag köpas för att leka med, men det går även bra att köpa dem för att ha dem som samlarobjekt.

Populära tillverkare av actionfigurer

Tack vare att det har blivit en växande marknad med action figurer och att även vuxna köper dem, för att samla på dem, så har även figurerna utvecklats och förändrats en hel del. Det är både leksakstillverkare så väl som Hollywood som drivit på branschens utveckling. Det från olika storfilmer så som Star Wars, Batman, Alien, Spiderman och så vidare. sedan har även fantasy-spel och scifi-figurer från tillverkare så som Hasbro, Neca, Diamond Select, Mezco höjt kvaliteten på de figurer som idag fungerar som samlarobjekt. Det har gjort att de idag är mer detaljerade, mer verklighetstrogna samt har många rörliga delar samt utbytbara delar. Bland populära filmfigurer från Hasbro finns bland annat Marvel Legends och Marvel Select. Andra favoriter är Batman actionfigurer från DC Collectibles.

Köp actionfigurer till dina barn

Även om man kan samla alla olika actionfigurer, så kan man ju även köpa dem för att låta barnen leka med dem! Det är ju lite det som var grejen från första början om man säger så. Idag finns det många action figurer, som är till för att lekas med! Hos Billig Lek kan du bland annat hitta action figurer i form av Batman, Spiderman, Jokern, Robin, samt även roliga tillbehör. Bland annat Batman moto-tank samt en hel del annat. Så vill du ge ditt barn bra leksaker att leka med, satsa på att köpa olika actionfigurer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *