Maximera din resa till Thailand

Thailand har länge varit ett av svenskarnas absoluta favoritdestinationer, när det skall flygas på semesterresa. Någonstans mellan 35–40 miljoner turister besöker Thailand årligen, och turismen har varit en viktig del av Kungariket Thailands ekonomi sedan 80-talet, då turismen på allvar tog fart. Och det är såklart inte utan anledning, att så många reser dit. De många paradisliknande öarna i södra Thailand lockar förmodligen en hel del, och Thailand är världsberömt för sin serviceinriktade lokalbefolkning inom turistindustrin. Thailand erbjuder aktiviteter av många olika slags, och det är egentligen bara turisternas fantasi som sätter gränsen. Maximal avslappning, och i det närmaste sol-garanti, är nog en av de största anledningarna till att Thailand är så populärt.

Bangkok

Förutom alla vita stränder och vackra öar och kustlinjer, så har Thailand i huvudstaden Bangkok en av världens snabbast växande städer. Bangkok erbjuder alltifrån storstadspuls till Buddhistisk kulturarv och shopping i världsklass. Många kombinerar deras semesterresa på sådant sätt, att man maximerar sitt uppehåll.  Man ser till att man dels upplever paradisliknande stränder med billiga drinkar, men också därutöver får några upplevelserika dagar i Bangkok. Exempelvis resebyrån asiatours.se erbjuder färdiga paketlösningar, när man skall resa till Thailand. Med deras ”Öhoppning” erbjudande, upplever man bl.a. öar som Koh Lanta, Koh Hai och Koh Mook i ca 12 dagars tid, för att sedan avsluta den storslagna reseupplevelsen med 4 dagar i Bangkok.

Präglat av tsunami och interna oroligheter

Allt är dock inte guld och gröna när det gäller Thailand, populariteten och paradisöarna till trots. Den internationella organisationen World Economic Forum har en årlig säkerhetsindex-rapport som heter Travel and Tourism Competitiveness Report,och här är Thailand i 2017 så lågt rankat som nr. 118 av 136 länder. Oroligheter med muslimska upprorsstyrkor i de tre sydligaste provinserna påverkar bl.a. rankingen negativt. Dessa provinser brukar man dock avråda turister från, och de flesta besöker därför de större turistöarna samt Bangkok. Där märker man sällan av oroligheter, och befolkningen är väldigt serviceinriktat och turismbejakande. Ett annat index, Turist service & infrastruktur rankar följaktligen Thailand högt. Den ödeläggande tsunamin som drabbade Thailand med flera i mellandagarna 2004, ligger också i oss svenskars erinring, eftersom så många svenska turister fanns bland offren. Men man må konstatera, att den thailändska turistindustrin har återhämtat sig snabbt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *