Så väljer du rätt kontorsstol

Har du börjat jobba hemifrån och saknar din bekväma kontorsstol? En kontorsstol som inte är anpassad efter dig och dina behov kan leda till smärta i rygg, axlar, armar och ben. Då du sitter framför datorn i flera timmar om dagen krävs det en ergonomisk kontorsstol för att förhindra smärta.

Nedan ger vi dig några tips med saker att tänka på när du köper en ny kontorsstol:

Sitthöjd

Då du sitter i stolen bör dina fötter vara platta mot golvet samtidigt som låren är i horisontell ställning. Dina underarmar ska hamna i höjd med skrivbordet. Det bästa är att hitta kontorsstolar som är enkel att justera.

Sitsen

Sitsen bör vara anpassad efter dig. Då ryggen är lutad mot ryggstödet ska det finnas cirka 5-10 cm mellanrum mellan knävecket och kontorsstolen. Det är bra om sitsen går att luta både framåt och bakåt.

Svankstöd

Det kan kännas som en överdrift att investera i en kontorsstol med svankstöd men det gör stor skillnad i komforten.

Ryggstöd

Se till att det är möjligt att luta ryggstödet samt att det är enkelt att justera. Då du sitter i kontorsstolen flera timmar i sträck kan det vara skönt att ändra lutningen några gånger om dagen.

Material

Sitsen och ryggstödet behöver ha tillräckligt med stoppning för att det ska vara bekvämt att sitta i flera timmar. För din egen komfort bör du se till att tyget andas.

Armstöd

Även detta kan kännas som en överdrift men armstöd ökar din komfort avsevärt. Det allra bästa är om armstöden är justerbara.

Snurrfunktion

Om du behöver sträcka dig över skrivbordet för att nå olika dokument under dagen behöver du en kontorsstol som roterar. Det underlättar i ditt dagliga arbete.

Prova dig fram

Vad som passar just en själv bäst är inte alltid det lättaste att veta. Bäst är att testa sig fram, fråga vänner, kollegor och andra omkring dig vilka stolar de har om de är nöjda. Då blir det lättare att fatta rätt beslut.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *