Så får du råd till dina resplaner

Vi är väldigt många som älskar att resa. Ibland på grund av att i älskar sol och stränder, och att drömma oss bort från snöslaskig svensk vinter. Andra gånger drivs vi av äventyrslust. Vi vill se, uppleva och märka nya miljöer och kulturer. Vi vet om att på våra resor får vi ofta minnen för livet. Dessutom fyller resplaner den funktionen, att man går och gläder sig innan, och vi älskar oftast att prata om våra planer.

För många av oss är det egentligen bara ett problem med resor. Man skall finansiera dem. Några få har stor ekonomisk frihet, men för de flesta av oss är det något vi måste prioritera. När man skall spara måste man som regel göra avkall på något man egentligen har lust till. Men det finns även spartips, som handlar om att hålla utgifter nere utan att som sådan konsumera mindre.

Var en hård förhandlare av fasta avtal

Ett bra ställe att starta, när man vill gå igenom sina möjligheter att minska sina löpande utgifter, är att gå igenom avtal såsom telefon, TV, internet och El-abonnemang. Det pågår ständigt ett aggressivt priskrig inom dessa områden. Det betyder också att man bör gå igenom sina avtal med jämna mellanrum, och förhandla nya avtal om andra aktörer har billigare alternativ. Det händer att man kan spara en del genom att byta leverantör, men ofta kan man faktiskt få förbättrade villkor genom att förhandla och hålla olika aktörer upp mot varandra.

Jämför alltid priser på både varor och tjänster

Vi lever i en kommunikationsålder och det har aldrig varit enklare att jämföra. Som en konsekvens finns det numera en mängd olika användbara tjänster, som samlar leverantörers erbjudanden av varor eller tjänster inom specifika områden. Dessa prisjämförelsetjänster är guld värda när man skall spara. Det är helt enkelt dumt att betala för mycket för samma produkt. Som reseintresserad är man ofta van att använda dessa inom hotellbranschen, där det finns stora aktörer. Men man kan använda liknande tjänster även när man skall köpa nya prylar, eller om man skall skicka paket. Alla pengar som man undgår att betala i överpriser, kan man sätta in på sitt resekonto. Så kommer drömresan fortare.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *