Så kan du sänka dina boendekostnader

För flertalet människor i Sverige är boendekostnaden en stress. Många har stora lån och betalar höga räntor varje månad för sina lån. Hur är det möjligt att sänka sina boendekostnader? Den frågan ska vi försöka besvara i den här texten.

 

För det första kan du se över ditt bolån. Har du bundit räntan? När tiden löper ut är det kanske läge att byta till rörlig ränta – det brukar vara det billigaste på sikt. Men det bygger så klart på att du har råd att ta en viss risk. Jämför också olika bankers räntor. Kanske kan du sänka dina kostnader för lånet genom att byta bank.

Byt hyresbostad

Ett annat sätt att sänka sina boendekostnader är att helt enkelt byta bostad. Hos https://bostadshub.se/hyresbostad hittar du massor av lediga lägenheter. Kanske kan du hitta en lägenhet med betydligt lägre hyra jämfört med vad du betalar för ditt boende idag.

 

Ett annat sätt att sänka sina boendekostnader på är att dra ner på elförbrukning och vattenförbrukning. Med hjälp av olika typer av smart teknik kan du ha koll på din förbrukning i hemmet och på det sättet sänka dina kostnader.

Amortera

Till sist vill vi tipsa om att amortera på sitt lån. Genom att amortera sänker du på sikt dina boendekostnader. Det kan finnas ett motstånd mot att amortera för det känns som att pengarna bara försvinner. Men se på det som ett sparande! När du amorterar sjunker din månadskostnad och på sikt kommer du få betydligt mer pengar över varje månad.

 

Att amortera är framför allt effektivt om du har höga räntor. Om du har väldigt låga räntor kan du hellre investera pengarna i aktier eller fonder. Att investera i aktier eller fonder är enklare än någonsin idag. Det kan du göra med din smartphone via en enkel app.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *