Så påverkar snön din bil

Nu är vi verkligen på väg in i vintern och vintern innebär som bekant många olika slags utmaningar. Det är speciellt sant i det skandinaviska klimatet som ibland kan vara lite extra extremt. Just därför är det viktigt att du förstår hur snön påverkar din bil och annan viktig utrustning som används utomhus. Kunskap är ju makt, trots allt!

Under vintertiden är bilar extra utsatta för skador från bergsalt som används för att förhindra att det blir högar av snö och is på vägarna. Stora saltpartiklar kan leda till frätskador på alla delar på bilen som exponeras för saltet. Det gäller allt från bromsarna till motorn. Metalldelar skadas lätt av salt då saltet reagerar med vatten och syre. Vattnet kommer såklart från snön som smälter. En kombination av snö och bergsalt finns vanligtvis i slasksnö, vilket utgör den största risken för hjul, bromsar, avgasrör, ljuddämpare och andra komponenter som ligger relativt låga till marken. Du måste vara säker på att du tvättar ditt fordon grundligt efter att du varit ute och kört på vägar som har behandlats med bergsalt. En biltvätt kan också ta bort skadande saltpartiklar från bromsar och hjul. Låt inte salt samlas på eller runt kroppen på din bil då färgen eventuellt kan avlägsna – speciellt vid kallare temperaturer.

Snö kan också skada vindrutetorkare och tunna lager av is brukar bildas runt vindrutetorkarna tack vare att de ligger så tätt intill vindrutan. Därför måste du se till att du lyfter upp båda vindrutetorkarna innan ytterligare en snöstorm anländer. Se till att du avlägsnar alla eventuella spår av is eller snö från vindrutetorkarna. Annars kan vindrutan repas av de osynliga skikten av snö eller ren is. Underredet på bilen är ett annat ställe där rost lätt kan samla och det är definitivt inte något du vill ha. På Billiga-coilovers.se hittar du allt som hjälper dig att bli bilredo för vintern.

Oavsett vilken slags bil kör kommer hårdsnö att göra det extremt svårt att ta dig fram. Till och med vinterdäck ger dig ibland dragkraft när det är flera tiotals centimetrar av jobbig snö där ute på vägen. En tung lastbil är inte ens effektiv eller stark nog när man försöker ta sig ut ur hårda frusna snöhögar eftersom man inte får någon direkt kontakt med någon asfaltyta.

Säkerhet är ett av de främsta problemen under vintern då man aldrig vet när skador kan uppstå under det hala, kalla och snöiga vädret. Det är inte bara din bil som påverkas av det hårda vintervädret – det gör resten av din utrustning också, som till exempel dina arbetsstegar och spadar. Därför kan det vara ett utmärkt tillfälle att investera i en ny eller bättre stege i vinter. På så sätt vet du med säkerhet att du är så välutrustad som möjligt för att hantera de kommande utmaningarna som snön innebär. Om det här är något du är orolig över kan du ta en titt på Stegfabriken.se där du hittar en massa fantastisk information samt ett stort urval av jättebra proukter.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *