Så skapar du en amatörfotostudio

Det har aldrig varit så inne att fota som det är idag. Speciellt selfies att publicera på Instagram, Facebook eller andra sociala kanaler. Kanske gör du det för att få bekräftelse i form av att räkna antalet ”gilla”. Eller kanske gör du det på grund av ett sponsoravtal med en designer eller formgivare. Även om medier som Instagram närmast är framtidens modetidningar, är det fortfarande populärt att ta vanliga professionella foton. Vill du vill ha ett professionellt fotografi, så går de flesta till en fotograf. Med en liten fotokurs och några få tillbehör kan du faktiskt göra det själv där hemma.

 

Rum med lite ljus

För att kunna ta de allra bästa bilderna är det viktigt att du kan kontrollera ljuset för rätt vinkel och skuggor. Därför är det viktigt att du kan styra hur mycket sol som kommer genom fönstren och hur mycket lamporna lyser. Det ska finnas gott om plats i rummet så kameran kan stå på rätt avstånd, så att modellen kan posera fritt.

 

Skaffa en bra skrivare

Även om du kan se fotona på datorn, och många av bilderna ändå förmodligen ska publiceras på Instagram eller Facebook, så kan det vara en bra idé att printa ut fotona på riktigt fotopapper. På så sätt få du en klar överbild över dina foton och det är också trevligt att hänga upp foton lite runt om där hemma. Så att du inte behöver logga in på datorn för att kunna njuta av de bilder du har tagit hemma i din fotostudio. Här hittar du Canon bläckpatroner samt diverse tillbehör till din fotostudio.

 

Skaffa Photoshop

Åsikterna om Photoshop och liknande typer av programvara, som manipulerar och gör oss ”perfekta” genom att sudda bort ”fel” och göra oss mindre naturliga, är delade. Vill du blott göra bilden snyggare, mer polerad, göra färgerna starkare och bara ta bort småfel, så är Photoshop faktiskt ett suveränt bra verktyg.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *