Så väljer du rätt hundbricka

Att använda hundbricka på sin hund innebär en trygghet om hunden skulle springa bort och du inte kan hitta den. Tack vare hundbrickan kan den som hittar din hund kontakta dig och du har därmed godare chanser att få tillbaka din bortsprungna hund. Hundbrickan innebära också en identifikation av din hund, så att det blir enkelt att se vilken hund det är och att den tillhör just dig.

Olika typer av hundbrickor

Hundbrickor finns i en rad olika varianter för både små och stora hundar. Se mer här. De tillverkas oftast i aluminium eller mässing. Aluminiumbrickorna brukar vara bra eftersom de inte väger så mycket och därmed inte irriterar hunden. Du kan få en hundbricka i valfri färg och dessutom väljer du vad som ska stå på hundbrickan. Det brukar vara klokt att åtminstone ange sitt namn och sin adress, gärna ett telefonnummer också.

Hundbrickor är tåliga och texten brukar inte bli oläslig i första taget. Om din hund badar ofta kan det vara bra att välja en hundbricka i metall som verkligen tål vatten. Hundbrickor med färg tål inte alltid att utsättas för vatten. Har du behov av en bricka som är i princip helt tyst, så rekommenderas en i plast. Den kan med fördel användas till exempel vid jakt. Oavsett vilken variant du väljer är det bra att gravera in texten på båda sidor.

Välj en hundbricka som håller

En hundbricka är som ett smycke för hunden och kan vara riktigt snyggt! Hundbrickor finns i en rad olika färger och former, bland annat runda, hjärtformade och färgglada. Välj en som passar just din hund och som du själv tycker är snygg. Din hund kommer förmodligen ha den i många år framöver så det är bra att göra ett noggrant val. Lägg gärna några extra kronor på en hundbricka av riktigt hög kvalitet, det brukar man spara pengar på i längden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *