Spara pengar genom att samla dina lån

Genom att samla alla dina små och dyra krediter hos diverse långivare kan du spara mycket pengar. Men det finns några saker du behöver tänka på innan du samlar dina lån. I den här artikeln kommer vi gå igenom det viktigaste som du behöver känna till.

Jämför olika långivare

För det första är det avgörande att jämföra olika långivare för att hitta den som erbjuder bäst villkor – där du kan samla din lån och få en så låg ränta som möjligt. Jämför via telefon hos vipbanks. Den låga räntan kommer nämligen göra att du får mer pengar över varje månad. Dessa pengar kan du med fördel använda för att amortera på dina lån. På det sättet minskar du lånekostnaden ytterligare.

Du kommer in i en positiv spiral som kommer att vara kännbar för din hushållsekonomi, du kommer helt enkelt få mer pengar över till sådant som du vill använda pengarna till.

Slipp flera aviseringsavgifter

När du har lån hos flera olika kreditgivare drabbas du ofta av flera fakturaavgifter eller aviseringsavgifter. Genom att samla alla dina lån hos en och samma långivare är det möjligt att slippa flertalet av dessa. Det blir ytterligare ett sätt att få ner dina månadskostnader. Totalt sett får du alltså ett betydligt billigare lån.

En annan stor fördel med att samla sina lån är att du får bättre överblick över din ekonomiska situation. Du kan också förbättra din kreditvärdighet genom att du sänker dina månadskostnader och visar för eventuella långivare att du har koll på din ekonomi.

Förutom att använd pengarna du får över när du sänker dina månadskostnader till att amortera, kan du lägga undan dem som sparpengar. Eller så är du mer offensiv och investerar i fonder eller aktier. På sikt kan du bygga upp ett sparkapital som du kan ha både stor nytta och glädje av.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *