Tre tips för att få större muskler

Vi känner nog alla den där känslan av att vi spendera flera timmar på gymmet i veckan utan att vi riktigt ser något resultat av all våran hårda träning. Det är frustrerande och kan göra att vi till slut ger upp och slutar att gå till gymmet när det ändå inte ger något resultat. Vi bombaderas samtidigt av träningsbilder på Instagram och Facebook med personer som verkar ha den perfekta kroppen. Hur lyckas de?

Vi har samlat våra 3 bästa tips för att hjälpa dig med att optimera din träning och bygga muskler. Kom bara ihåg att det ska vara kul att träna; sätt realistiska mål och belöna dig själv när du märker resultat av din träning. Tappa inte modet om du inte ser resultat direkt, vi har alla olika kroppsbyggnader och förutsättningar.

Ta fram tävlingsinstinkten och skaffa en gymkompis

En träningskompis kan vara ett bra redskap till att pressa dig lite extra på gymmet. Kanske kan ni motivera varandra till att ta ett par bänkpress till eller lyfta mer. Det som ofta händer när man tränar tillsammans med andra är att tävlingsinstinkten väcks till livs när man tävlar om vem som kan göra flest repetitioner eller lyfta mest.

Det kan vara en bra ide att skaffa en gymkompis som ligger på cirka samma nivå då det kan vara lätt att tappa motivationen om man tränar tillsammans med en elitidrottare när man själv precis har börjat träna.

 

Rätt kost är A och O för att bygga muskler

Ett annat smart sätt att få mera muskler är att äta mer proteinrik mat. Många studier har visat de positiva effekterna som protein har vid träning när det kommer till muskelbyggning och återhämtning. Protein kan du få i dig genom att äta animaliska livsmedel så som nötkött, fågel, fisk, ägg samt mjölkprodukter så som mjölk, ost, yoghurt, kesella, keso och fil.

Proteinpulver är också ett bra alternativ om man gärna vill få i sig lite extra protein.  för ett stort urval av produkter som har ett stort innehåll av protein så som bars, jordsnötsmör, pannkaksmix och mandelsmör.

 

Träna effektivt och smart

Det är viktigt att du har tekniken på plats när du tränar, både för att inte slita på kroppen i onödan, men också för att få en så effektiv träning som möjligt. Ett bra sätt att optimera träningen och få de bästa resultaten är att  fokusera på de stora muskelgrupperna och träna basövningarna. Några av de stora muskelgrupperna på kroppen är sätesmuskeln, magmusklerna, trapetsmuskeln och tricep.

Att träna basövningarna är en bra  ide eftersom du tränar fler av de stora muskelgrupperna samtidigt, till skillnad från de isolerade övningarna som bara tränar en muskel åt gången. Basövningarna ger dig en mer effektiv träning på en kortare tid. Några exempel på basövningar är knäböj, marklyft, stötpress och bänkpress. Eftersom du kommer att använda fria vikter vid de här basövningarna behöver du använda hela kroppen – inklusive magmusklerna för att kunna behålla stabiliteten.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *