Två enkla motionsformer

Har du lust att börja motionera men vet inte riktigt vad som skulle passa dig? Har du heller inte lust att gå ut och köpa all möjlig utrustning för att du ska kunna vara med och motionera? Här kan du läsa om ett par olika motionsformer som inte kräver så mycket utrustning och som är lätt för alla att vara med i!

 

Simning

Om du vill ha en motionsform som är skonsam mot kroppen och inte sliter så hårt på leder och muskler så kanske simning är någonting för dig. Allt du behöver är dina badkläder och en handduk och sen är det bara att köra. Det finns några olika simsätt, men det enda du behöver kunna för att använda simning som en träningsform är egentligen bröstsim. Det är bara att hoppa i vattnet och sätta upp antingen ett tidsmål (jag ska simma x minuter) eller ett längdmål (jag ska simma x meter). När du kommit igång kan du istället välja att se hur snabbt du kan simma dina valda meter och försöka simma snabbare varje gång. Det finns såklart alltid utrymme för förbättring, och om du vill finputsa din teknik eller lära dig ett nytt simsätt är det bara att vända dig till din lokala simhall och fråga efter instruktörer eller kurser. Det bästa med simning är nog att det är inomhus och att du kan träna inne i värmen oavsett om det är +30 grader ute eller -30. I simhallen är det alltid sommar.

 

Löpning

Löpning passar dig som vill ut i naturen! Om du tycker om att vara utomhus och röra på dig men ändå inte vill investera i en cykel eller liknande så passar löpning bra. Du behöver bara kläder som passar årstiden och ett par bra springskor. Här kan du hitta all den utrustning till löpning som du kan tänkas behöva. Det viktigaste du behöver är ett par springskor, och det kan vara värt att investera i ett par riktigt bra skor så att du undviker skador i fötter och ben. Utöver det är det inte så mycket att tänka på. Sätt upp några mål både angående tid och distans och börja träna! Det kan vara till stor hjälp att ha en löpkompis de där dagarna när det regnar och är kallt så att du verkligen kommer ut! Spring i stadsmiljö eller i skogsmiljö beroende på vart du bor och hur långt du vill springa – kom ihåg att stretcha efteråt!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *