Upptäck Sveriges vackra natur

Aldrig förr har det väl varit så aktuellt med hemester som nu. Dessa tider har definitivt lärt oss att uppskatta vårt vackra avlånga land. I själva verket finns det ingen anledning att resa utomlands för att upptäcka fina platser, här hemma i Sverige finns faktiskt det mesta.

Vackra sandstränder

Inte behöver du åka till Medelhavet för att sola och bada. Faktum är att Sverige har många vackra sandstränder, det är bara att välja och vraka. Givetvis har vi vackra Österlen med sin kritvita sand och sina stora naturreservat. Bland annat finns Knäbäckshusens strand som till och med har sagts vara Sveriges vackraste strand.

 

Självklart har vi även Tylösand strand, vackert belägen på Sveriges västkust. Utgå från stranden och gör en dagsutflykt längs med Prins Bertils stig, en underbart vacker strandpromenad som tar dig längs med kuststaden, Halmstads flera olika stränder och klippor.

Gotland

Vad säger du om att ta dig till Sveriges största ö Gotland? Här kan du bland annat se vackra raukar och bada i den blå lagunen. Besök underbara Visby och ta en titt på alla gamla kullerstensgator och ringmuren runt innerstaden. Sist men inte minst har vi Visby strand med dess fantastiska strandpromenad. Letar du efter boende i Visby erbjuder Stugknuten flera fina stugor.

Vandra genom makalösa landskap

Slutligen har vi alla vackra vandringsleder som Sverige har att erbjuda. Börja med att vandra Kungsleden som kanske är en av Sveriges populäraste leder. Denna led tar dig mellan Abisko och Hemavan och låter dig även bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise. Om du har tänkt vandra med barn föreslår vi Laponia.

 

Sammanfattningsvis erbjuder Sverige storslagen natur och valmöjligheterna är många. Det finns något för alla, både för den äventyrslystne och för den som vill ta det lugnt samt för både stora och små. Njut av din semester på hemmaplan.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *