Upptäck Sydafrika med kombinerade storstads & safariresor

 

Många önskar att få stora och unika naturupplevelser, när man reser på en längre semesterresa. Samtidigt önskar många att uppleva unika historiska sevärdheter och platser. I dessa fall kan Sydafrika rekommenderas. Där kan du uppleva historiens vingslag i Kapstaden, Robben Island och Johannesburg, och samtidigt krydda din vistelse med safariresor och Bush Walks.

Kampen mot Apartheid och Nelson Mandela

Nelson Mandela var en av 1900-talets mes inflytelserika personer, och på en rundtur i Sydafrika kan du uppleva ett flertal museer och anekdoter som handlar om kampen mot apartheid och Mandelas spännande liv. Mandela satt fängslad i 27 år, och i 18 av dessa satt ha i fängelset på Robben Island. Det berömda fängelset ligger 12 km utanför Kapstadens kust, och fungerar sedan 1997 som turistattraktion. På Robben Island kan du även uppleva en annan fängslande (förlåt)upplevelse, nämligen att beskåda vilt levande pingviner.

Storslagna naturupplevelser

Om du tar på safari i den berömda nationalparken Kruger Nationalpark, så kan du ha tur och få se ”the big five”, dvs. lejon, vattenbufflar, noshörningar, leoparder och elefanter. Sydafrikas högsta och längsta bergskedja, Drakenbergen, bjuder på spektakulära vyer som man sent glömmer. Du kan bland annat kika ut från den världsberömda utkiksplatsen Gods Window. Och om man inte får nog av naturupplevelser när man besökt nationalparken och Drakensbergen, så kan man vid kusten även uppleva valsafari och att dyka i haj-bur.

Kombinerade paketresor

De flesta av os nordeuropéer besöker inte exotiska resmål såsom Sydafrika särskilt många gånger i livet. Kanske är det en engångsbegivenhet. Därför är det populärt att köpa en av de många paketresor som erbjuds. På så sätt kan man se till att uppleva så mycket som möjligt av Sydafrika vid sin vistelse i landet. Exempel på denna typ av paketresor erbjuds hos resebyrån afrikasafari.se. De erbjuder flera resor till Sydafrika, där man när att uppleva såväl Kruger Nationalpark, Drakensbergen, Johannesburg, Kapstaden och Robben Island på en och samma semesterresa.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *