Vad du kan göra för att förbättra din egen hälsa

Kost och näring

En hälsosam och varierad kost är viktig för både hälsan och välbefinnandet. Tillsammans med fysisk aktivitet kan en riktig kost också minska risken för att utveckla en rad olika livsstilssjukdomar. Ät därför hälsosamt och nyttigt.

 

Fysisk aktivitet

Enligt modern forskning bör vuxna syssla med fysisk aktivitet i minst 150 minuter varje vecka och det är därför en bra idé att försöka lista ut vilka aktiviteter som funkar bäst för dig och kanske till och med hitta en sport som du kan utöva regelbundet. Det kan dessutom göra det ännu roligare att motionera om du köper fina träningskläder, t.ex. från 2trendy.se.

 

Sömn och psykisk hälsa

Sömnbrist är bland de vanligaste hälsoproblemen och är ett begynnande symtom på de flesta psykiska störningarna. Psykisk hälsa handlar om hur vi har det i våra liv. Vissa människor upplever psykiska störningar och vi kan alla påverkas av dessa i olika faser av livet. Det är därför viktigt att du kan identifiera vilka faktorer som kan påverka din psykiska hälsa och hur olika psykiska sjukdomar kan förebyggas och behandlas.

 

Tandhälsa

Det är viktigt att ha bra tandvårsrutiner. Dålig tandhygien kan nämligen leda till ett flertal olika sjukdomar och problem.

 

Missbruk – nikotin, droger, alkohol, spelande…

Missbruk skiljer sig från person till person och kan vara en blandning av socialt, psykologiskt och fysiskt beroende, såsom beroende av videospel, tobak eller droger. Undvik därför dessa i så hög grad som möjligt.

 

Läkemedel – Narkotika och beroendeframkallande läkemedel

Droger kan ge ett positivt rus. Gemensamt för alla läkemedel är att ruset präglas av koncentrationsförsämring, minne och försämrad inlärningsförmåga och förändrad stämning. Se därför över dina egna vanor och försök att inte använda onödiga läkemedel.

 

Klimat, hälsa och miljö

Passiv rökning eller fukt i huset kan bidra till dåligt inomhusklimat. Inomhusklimat och miljön runt dig kan verkligen påverka både din psykiska och fysiska hälsa negativt, men med miljö menas också vilka personer du omger dig med. Det är därför en bra idé att se till att du är omringad av människor och saker som har en positiv inverkan på dig. Din hemmiljö är också viktig och därför är det viktigt att du känner dig bekväm i ditt hem. Tänk därför lite extra på inredningen och kika gärna på Georg Jensen Damask där du hittar massor av inspiration med t.ex. snygga och sköna sängkläder och dukar.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *