Kläder för sommartider

Sommaren är här, och det innebär att man kanske vill ha lite lättare, tunnare och somrigare kläder på sig. För damer innebär det kanske kjol och klänning.

Köper du kjolar och klänningar nu så kan du ju även ha dem i höst, om du bara koordinerar dem med till exempel leggings och en kofta eller cardigan, det blir jättesnyggt, och är ekonomiskt då du inte behöver ha en sommargarderob och en vinter garderob.

Sommarklänning

När du tänker på en sommarklänning så tänker du kanske på något blommigt, rosa eller något i ljusa färger och lätta luftiga material. Allt det är estetiskt, men det finns massa saker en klänning kan innebära än bara mode. Det finns till exempel jättesnygga sommarklänningar som även har egenskapen att vara svettransporterande – vilket innebär att du inte blir hel genomblöt när du svettas utan materialet andas. Det finns även klänningar som har en inbyggd solskyddsfaktor på SPF 50+ och det är ju helt suveränt. Det betyder inte att du kan strunta i att smörja dig med solkräm, men det betyder att plagget hjälper till att skydda din hud mot solens starka strålar. Många är gjorda i mestadels bomull, polyester och spandex för att vara så behagliga som möjligt att bära när det är varmt.

Vinterkjol

Det finns även super bra vinterkjolar. De kan bäras själva med leggings under, eller som ett ytter plagg över din vanliga kjol eller klänning. Dessa är gjorda i nylon och har en fyllning, vaddering, med and dun för att hålla värmen. And dunen är inte tagna från levande djur eller änder som har tvångsmatats, vilket kan vara bra för en djurvän att veta. De här kjolarna har två vägs dragkedja så att du snabbt och enkelt kan ta av och på den, och inte behöver smutsa ner den genom att kliva i den som man kanske gör med en vanlig kjol.

Du kan kombinera den snyggt med ett par byxor och stövlar, eller med leggings och skor, allt beroende på väder, årstid och din egen smak.

Här finns ett stort urval av klänningar för damer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *