Ta hand om din hårbotten

Många tänker på hur de kan ta hand om sitt hår, så det får näring och ser friskt ut. Det bästa du kan göra är att rikta din uppmärksamhet mot din hårbotten. Det är hårbottnen som gör hela skillnaden. Ett hårstrå är egentligen dött, allt liv finns inne i hårsäcken som befinner sig i hårbottnen.

 

Det är mao. viktigt att vårda din hårbotten. Speciellt på vintern när huden har tendens att torka ut. Vinterns låga luftfuktighet är mycket värre för håret än sommarens solsken. En torr hårbotten kan klia ganska rejält och vita flagor av torr hud kan trilla av. Sådant är inte kul, men istället för att gömma håret under mössan, är det dags att ta tag i problemet och göra något åt det.

 

Först måste du förstås ta reda på varför din hårbotten kliar. Det är inte givet att det är torr hårbotten och det första du måste göra är förstås att undersöka så inte det är löss. Andra orsaker kan vara eksem eller kanske mjäll som orsakas av svamp.  Har du väl konstaterat att det verkligen är torr hårbotten behandling och tips det nästa du tar tag i.

 

Behandling och tips

Det finns många olika tips, men det första är att se över din hårtvättsrutin. De flesta av oss duschar varje morgon, och det kan vara frestande att ta fram schampot och tvätta håret när vi ändå är i gång. Gör inte det. Varken hår eller hårbotten mår bra av daglig hårtvätt. Schampo och vatten får hårbottnen att torka ut. En gång i veckan är alldeles tillräckligt. Titta på ditt schampo med, det kan vara på sin plats att byta ut det mot ett mildare schampo. Sedan finns det eteriska oljor av olika slag som hjälper till och återupprättar balansen i hårbottnen så att du har tillräckligt med talg, ditt naturliga hudfett.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *